Rootsi tippametnik astub koroonasoovituste eiramise tõttu ametist tagasi

Copy
Dan Eliasson.
Dan Eliasson. Foto: Janerik Henriksson/TT/TT NYHETSBYRÅN

Rootsi eriolukordade ameti (MSB) juht astub tagasi jõulude paiku tehtud reisi tõttu, mis mõisteti hukka kui koroonajuhiste rikkumine, teatas agentuur kolmapäeval. 

MSB juht alates 2018. aastast Dan Eliasson palus valitsuselt tema ümbersuunamist teisele ametikohale ja valitsus langetab vastava otsuse tõenäoliselt varsti, seisis MSB avalduses. 

Skandaal puhkes pärast seda, kui Eliasson reisis Kanaari saartele, et veeta jõulud koos oma tütrega, kes seal elab.

Eliasson reisis sinna umbes nädal aega pärast seda, kui valitsus soovitas, et inimesed ei võtaks ette mittevajalikke reise välismaale, kirjutas päevaleht Expressen.

Eliasson kaitses ennast ja ütles ajalehele: «Ma olen hoidunud paljudest reisidest selle pandeemia ajal, kuid seda pidasin ma vajalikuks.» Reis tõi kaasa avalikkuse meelepaha, sealjuures nõudsid tema tagasiastumist mitmed opositsioonipoliitikud. 

Eliassoni sõnul astub ta nende üleskutsete tõttu tagasi, sealjuures arvab ta, et need võivad mõjutada MSB tööd, kui ta oma ametisse jääb. 

«Oluline pole mina kui isik. Oluline on see, kuidas me ühiskonnana tuleme toime pandeemiaga ja et kõik keskenduksid sellele äärmiselt olulisele ülesandele.»

Rootsi tõmbas tähelepanu oma otsusega võidelda koroonaviiruse vastu mittekohustuslike meetmetega, mis erines suuresti mujal Euroopas kehtestatud karmidest piirangutest. 

Mitmed ametnikud on korduvalt kutsunud rahvast üles võtma vastutust, kuid pühade ajal tuli teateid neist, kes ei järgi manitsusi, kirjutas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles