USA kongressihoones tulistamises pihta saanud naine suri

Copy
Korrakaitsja kasutab kongressihoonesse tungija vastu pisargaasi.
Korrakaitsja kasutab kongressihoonesse tungija vastu pisargaasi. Foto: POOL/REUTERS

USA kongressihoones kolmapäeval aset leidnud tulistamises pihta saanud naine suri, kinnitas Washingtoni politsei.

Telekanal CNN oli varem teatanud, et naist tulistati rindu.

Telekanali andmetel on veel üks 24-aastane mees haiglas kriitilises seisundis. Mees oli kukkunud alla umbes kümne meetri kõrguselt, kui ronis mööda hoone seina.

Mõnedel andmetel toimetati haiglasse ka üks vigasaanud politseinik.

USA presidendi Donald Trumpi poolehoidjad jooksid kolmapäeval tormi kongressi ühisistungile, kuhu mõlemad kojad olid kogunenud demokraat Joe Bideni valimisvõitu kinnitama. Presidendi viimane katse pöörata ümber oma valimiskaotus vallandas kaose ja süüdistused riigipöördekatses.

Trumpi toetajad lõhkusid tõkked Kapitooliumi hoone ees ja tungisid sisse. USA esindajatekoda ja senat peatasid töö ning politsei asus inimesi evakueerima. Rahvaesindajatele anti vahepeal politseinike poolt käsk gaasimaske kanda, sest meeleavaldajate ohjeldamiseks kasutati pisargaasi. Kõik rahvaesindajad ja senaatorid evakueeriti hoonest. 

Washingtoni meer Muriel Bowser kuulutas välja ülelinnalise liikumiskeelu. Liikumiskeeld algas 18.00 kohaliku aja järgi ja kestab kella 06.00 hommikul.

Kesklinnas oli liikumiskeelu jõustumise järel endiselt hulgaliselt president Donald Trumpi toetajaid ja suured politseijõud. Meeleavaldajad olid siiski kongressihoone vahetust lähedusest lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles