Uus-Meremaa kohus ei vabastanud netipiraatluses kahtlustatavat Dotcomi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megauploadi looja Kim Dotcomi advokaat Paul Davison Aucklandis kohtumaja ees.
Megauploadi looja Kim Dotcomi advokaat Paul Davison Aucklandis kohtumaja ees. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa kohus teatas, et ei vabastanud täna tagatisraha vastu failijagamissaidi Megaupload.com asutanud 37-aastast Kim Dotcomi, keda tuntakse ka nimede all Kim Schmitz ja Kim Tim Jim Vestor.

Autoriõiguste rikkumises, rahapesus ja muudes kuritegudes kahtlustatav mees jääb vahi alla 22. veebruarini, mil tehakse otsus tema loovutamise kohta USA võimudele.

Prokuröri hinnangul ei saa Dotcomi kautsjoni vastu vabastada, sest põgenemise risk on liialt suur.

Vahialune on varemalt kasutanud mitmeid identiteete ja on alust arvata, et tema käsutuses on suured summad sularaha.

Ühendriikide võimud soovivad mehe väljaandmist, et esitada talle süüdistus, mis võib viia ta kümneteks aastateks vanglasse.

USA justiitsministeerium ja Föderaalne Juurdlusbüroo kahtlustavad Megauploadi süüasjaga seoses kokku seitset inimest, kelle seas on ka 32-aastane Eesti kodanik Andrus Nõmm.
Nõmm peeti eelmisel nädalal kinni Hollandi võimude poolt.

«Andrus Nõmm peeti reedel USA võimude taotlusel ja astus esmaspäeval kohtuniku ette, kes otsustas ta 60 päevaks vahi alla jätta,» ütles prokuratuuri eestkõneleja Paul van der Zanden.

Zanden kinnitas, et eestlase vahistamine leidis aset seoses Megauploadi kohtuasjaga, kuid ei täpsustanud muid üksikasju öeldes, et «juhtumiga tegeleb FBI». Viimastel andmetel pole Hollandi võimud veel Ühendriikidelt eestlase väljaandmistaotlust saanud.

FBI sulges maailma ühe suurima failivahetuskeskkonna Megaupload eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles