Facebook keelustas Trumpi konto alaliselt (20)

Copy
USA president Donald Trump annab intervjuu CBS-le Valges Majas 2020. aasta sügisel.
USA president Donald Trump annab intervjuu CBS-le Valges Majas 2020. aasta sügisel. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Facebook pani USA presidendi Donald Trumpi oma platvormil alaliselt keelu alla seoses riigipea sammudega õhutada vägivalda Washingtonis, ütles neljapäeval sotsiaalmeediafirma juht Mark Zuckerberg.

Zuckerberg ütles oma Facebooki leheküljel, et keeldu, mis kehtestati kolmapäeval 24 tunniks, pikendati «platvormi kasutamise tõttu vägivaldse ülestõusu õhutamiseks demokraatlikult valitud valitsuse vastu».

«Me usume, et oht, mis lubab presidendil jätkuvalt meie teenuseid praegusel ajal kasutada, on lihtsalt liiga suur,» kirjutas Zuckerberg. «Seega pikendame keeldu, mis me tema Facebooki ja Instagrami kontodele kehtestasime, alaliseks ja vähemalt kaheks järgnevaks nädalaks, kuni võimu rahumeelne üleandmine on lõpuni viidud.»

Twitter blokeeris Trumpi kolmapäeval 12 tunniks, kuid pole selge, kas see keeld on tühistatud. 

Snapchat kinnitas neljapäeval, et Trumpil on fotojagamise platvormi kasutamine keelatud ohtliku retoorika tõttu. 

Trumpi toetajad korraldasid Washingtonis USA kongressihoonele kolmapäeval tormijooksu, mille tagajärjel hukkus politsei kuuli läbi üks naine. 

Trump, kes oli pöördunud oma toetajatest rahvahulga poole ja ärgitanud neid Kapitooliumile marssima, avalikustas hiljem sotsiaalmeedias video, milles kordas valimispettuse väiteid. 

YouTube eemaldas selle video, kuna valimistulemusi kahtluse alla seadvad videod on keelustatud. 

Twitter teatas avalduses, et Trumpi sõnumid rikuvad platvormi reegleid, mis puudutavad valimiste kohta postitamist ning et tulevased rikkumised tähendavad Donald Trumpi konto tähtajatut sulgemist. 

Kui reegleid rikkuvaid postitusi ei eemaldata, jääb Trumpi konto lukku ka pärast 12 tundi, teatas Twitter. 

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles