Läti seim kinnitas Daniels Pavļutsi tervishoiuministriks

BNS
Copy
Daniels Pavluts.
Daniels Pavluts. Foto: AFP/SCANPIX

Läti seim kiitis neljapäeval heaks Arengu Eest/Poolt! seadusandja Daniels Pavļutsi kandidatuuri tervishoiuministri ametikohale.

Otsus langetati häältega 61-3, 32 parlamendiliiget ei võtnud hääletusest osa.

Peaminister Krišjānis Kariņš kohtus Pavļutsiga hommikul ja toetas tema kandidatuuri. Ta väljendas veendumust, et Pavļuts on valmis kohe tööd alustama.

Kohtumisel selgus, et peaministri ja tulevase tervishoiuministri nägemus ees seisvatest ülesannetest langeb kokku. Mõlema arvates peab riik koroonaviiruse vastu vaktsineerimise protsessi kiirendama, ministeeriumi tegevust tuleb üldsusele selgitada ja minister peab suutma hästi ja arusaadavalt suhelda ka ülejäänud tervishoiusektoriga.

«Pavļuts on väga hea kandidaat. Ta on valmis seda tööd alustama. Ta ei alusta nullist, tal on kogemusi,» ütles Kariņš.

Pavļuts ise ütles, et tal on tunne, nagu läheks ta sõtta. 

«Olukord riigid on kohutav, inimesed surevad, oleme jõudnud pandeemia kõige hullemasse punkti,» ütles ta ja tänas meedikuid, kes on pandeemia epitsentris.

Ta lubas meditsiinitöötajaid toetada ja ütles, et dialoog sektori sees saab tema igapäevaseks ülesandeks, samuti suhtlus ühiskonnaga.

Kariņš avaldas teisipäeval senisele tervishoiuministrile Ilze Viņķelele umbusaldust ja erakond Arengu Eest/Poolt! pidi leidma uue ministrikandidaadi.

Pavļuts on varem töötanud majandusministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles