Twitter sulges alaliselt Trumpi kasutajakonto (27)

Copy
USA presidendi Donald Trumpi Twitteri konto päise kuvatõmmis.
USA presidendi Donald Trumpi Twitteri konto päise kuvatõmmis. Foto: Reuters/ScanPix

Twitter sulges alaliselt USA ametist lahkuva presidendi Donald Trumpi kasutajakonto, teatas suhtlusvõrgustik reedel oma blogis.

Ettevõte põhjendab otsust vägivalla edasise õhutamise riskiga tulevikus. Twitteri sõnul on nad jälginud Trumpi viimaseid säutse, nende konteksti ning seda, kuidas neid tõlgendatakse Twitteris ja väljaspool seda. 

Twitter oli varem sulgenud Trumpi konto @realDonaldTrump ajutiselt 12 tunniks pärast seda, kui tema pooldajad kongressihoonesse tungisid. Märul nõudis kokku viie inimese elu.

«Sellenädalaste kohutavate sündmuste valguses tegime kolmapäeval selgeks, et Twitteri reeglite uued rikkumised võivad viia just selleni,» kirjutas ettevõte. 

Neljapäeval pani Trumpi oma platvormil alalise keelu alla teine sotsiaalmeediahiid Facebook.

«Me usume, et on lihtsalt liiga riskantne lubada presidendil praegusel ajal jätkuvalt meie teenuseid kasutada,» kirjutas Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg.   

Trump süüdistas Twitterit vandenõus tema vaigistamiseks

Trump süüdistas reedel Twitterit, et see sepitseb koos tema poliitiliste vaenlastega vandenõud tema vaigistamiseks.

«Twitter on läinud üha kaugemale sõnavabaduse keelamisel ja täna kõrvaldasid Twitteri töötajad demokraatide ja radikaalsete vasakpoolsetega kooskõlastades minu konto nende platvormilt, et vaigistada mind – ja TEID, 75 000 000 suurt patriooti, kes minu poolt hääletasid,» kuulutas ta terves reas säutsudes USA presidendi ametlikul @POTUS kontol. 

Twitter kustutas postitused kiirelt. 

«Teise konto kasutamine keelust kõrvalehiilimiseks on meie reeglite vastane,» selgitas Twitter uudisteagentuurile AFP. 

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles