Hispaania lumetormis on saanud surma vähemalt neli inimest

Copy
Kaader 9. jaanuarist Hispaanias
Kaader 9. jaanuarist Hispaanias Foto: Juan MercháN/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Hispaaniat tabanud rängas lumetormis Filomena on saanud surma vähemalt neli inimest ning tuhanded jäid lõksu sõidukitesse, rongi- ja lennujaamadesse.

Andaluusias Fuengriola linna lähedal leiti mehe ja naise surnukeha autost, mille tulvaveed olid kaasa viinud. Madridis leiti suure lumekuhja alt 54-aastase mehe surnukeha ning riigi põhjaosas Zaragozas suri üks kodutu alajahtumise tõttu.

Madridis sadas üle poole meetri lund. Meteoroloogiateenistus AEMET ütles laupäeval, et viimati sadas 24 tunni jooksul nii palju lund 1971. aastal.

AEMETi teatel liigub torm laupäeval kirdesse, kuid sellele järgneb külmalaine.

Transpordiminister José Luis Ábalos hoiatas, et lumi muutub jääks ning olukord võib veelgi halvemaks minna.

Ministri sõnul ületas torm ka kõige pessimistlikumad prognoosid.

Madridi eriolukordade ameti juhataja Carlos Novillo ütles, et linna ringteel ning lõunasse, Castilla La Manchasse ja Andaluusiasse suunduval tähtsal maanteel jäi lumevangi üle tuhande sõiduki. 

Lennujaamade operaatorfirma AENA ütles, et Madridi Barajase rahvusvaheline lennujaam on suletud kogu laupäeva.

Raudteefirma Renfe teatel peatati kogu rongiliiklus Madridi ja sealt välja, sealhulgas linnalähirongid. Samuti seiskus rongiliiklus lõuna- ja kirdesuunal.

Osaliselt või täielikult suletud oli rohkem kui 650 maanteed ning võimud kutsusid inimesi hoiduma mittehädavajalikest sõitudest.

Madridi ja Castilla La Mancha piirkonna võimude teatel jäävad koolid suletuks vähemalt teisipäevani.

Meteoroloogid prognoosivad neljapäeval alanud lumesaju jätkumist vähemalt pühapäevani. Tormiga kaasnes ka õhutemperatuuri järsk kukkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles