Kuulus sarvilise mütsiga Trumpi toetaja sai süüdistuse (7)

Copy
Jacob Anthony Chansley
Jacob Anthony Chansley Foto: Douglas Christian/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

USA võimud kuulutasid laupäeval välja uued kinnipidamised ja süüdistused seoses Kapitooliumile tormijooksu korraldamisega, sealjuures kuulsaks saanud sarvilise mütsiga mehele. 

Jacob Anthony Chansley ehk Jake Angeli ning veel kaks isikut said süüdistuse föderaalkohtus seoses vägivallaga, teatas Columbia ringkonna prokuratuur. 

Chansley'le esitati süüdistus teadlikult ilma loata keelatud hoones viibimises, samuti vägivaldses sissetungis ja korralageduse tekitamises Kapitooliumis. 

President Donald Trumpi toetaja ja vendenõuteoreetik Jake Angeli ründas 6. jaanuaril 2021 Washingtonis Kapitooliumit.
President Donald Trumpi toetaja ja vendenõuteoreetik Jake Angeli ründas 6. jaanuaril 2021 Washingtonis Kapitooliumit. Foto: STEPHANIE KEITH/REUTERS/Scanpix

Chansley oli mees, keda meedias avaldatud fotodel on näha sarvedega, karunahast peakattega, punavalgesinise näomaalinguga, ilma särgita ja pruunides pükstes, seisis kohtuvõimude avalduses. Tal oli kaasas oda, millele oli seotud USA lipp. 

Chansley nimetab ennast nõndanimetatud QAnoni vandenõuteooria "digisõduriks". QAnoni vandenõu järgi peab Donald Trump salajast sõda rahvusvahelise liberaalse satanistidest pedofiilide sekti vastu, kirjutas AFP. 

Veel kaks kohtu ette toodud meest olid Lääne-Virginia osariigi parlamendi liige Derrick Evans ja Adam Johnson Floridast. 

Johnson oli mees, kes sissetungist tehtud fotodel tassib mööda Kapitooliumi esindajatekoja spiikri kõnepulti ja lehvitab kaamerasse. 

Reedel teatas USA justiitsministeerium, et seoses sissetungiga on süüdistuse saanud 15 inimest, sealjuures ühte meest süüdistatakse pommide omamises. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles