Põhja-Korea liidrile omistati Töölispartei peasekretäri tiitel

Copy
Kim Jong-un parteikongressil.
Kim Jong-un parteikongressil. Foto: KCNA/EPA

Põhja-Korea liidrile Kim Jong-unile omistati uus tiitel Töölispartei peasekretär, mida kandsid ka tema isa ja vanaisa, teatas esmaspäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

Partei käimasolev kongress kuulutas Kimi uue tiitli välja pühapäeval ehk istungjärgu kuuendal päeval. 

Kongressi avalduses märgitakse muu hulgas, et Kim on hiilgavalt realiseerinud ajaloolise missiooni viia lõpule riigi tuumaenergia ülesehitamise kava.

 Kim nimetas kongressil Ühendriike korduvalt oma riigi suurimaks vaenlaseks.

«Pyongyang peab keskenduma meie revolutsiooni suurima takistuse ja meie suurima vaenlase USA õõnestamisele,» ütles Kim kõnes iga viie aasta tagant peetaval valitseva Töölispartei kongressil. 

«Pole vahet, kes on võimul. Selle (USA) poliitika tõeline iseloom Põhja-Korea suhtes ei muutu kunagi,» vahendas uudisteagentuur KCNA Joe Bidenit nimetamata. 

Pyongyang on paisanud tohutuid ressursse oma tuumarelvade ja ballistiliste rakettide arendamisse, mille vajadust on põhjendatud USA võimaliku invasiooniga. 

Programmid on Kimi juhtimisel jõudsalt edenenud. Korraldatud on seni võimsaim tuumakatsetus ja välja töötatud raketid, mis küünivad USA rannikuni. Ja seda üha karmimatest rahvusvahelistest sanktsioonidest hoolimata. Põhja-Korea on lõpule viinud ka kava tuumaallveelaeva ehitamiseks, mis Kimi sõnul muudab strateegilist tasakaalu.

Kim lisas, et riik peab tuumatehnoloogiat edasi arendama ning looma väikesed ja kerged tuumalõhkepead, mida saab kasutada erineval moel sõltuvalt sihtmärgist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles