Kapitooliumi politsei ennetav palve lisajõudude saamiseks lükati tagasi (12)

Copy
Donald Trumpi toetajad tungivad barrikaadide najal eelmisel kolmapäeval USA Kapitooliumisse Washingtonis.
Donald Trumpi toetajad tungivad barrikaadide najal eelmisel kolmapäeval USA Kapitooliumisse Washingtonis. Foto: Essdras M. Suarez / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Kaks päeva enne seda, kui USA Kongress kogunes kinnitama Joe Bideni valimist presidendiks, palus Kapitooliumi politsei ülem Steven Sund esindajatekoja ja senati julgeolekuametnikelt luba taotleda rahvuskaardi Washingtoni üksuste valmisolekusse seadmist puhuks, kui korrakaitsjatel on vaja abi Donald Trumpi toetajate ohjamiseks, kuid tema palve lükati tagasi.

Esimeses intervjuus pärast seda, kui USA presidendi Donald Trumpi poolehoidjad ründasid eelmisel kolmapäeval Washingtonis Kapitooliumi, rääkis ametist lahkuv Sund The Washington Postile, et tema ülemused tõrkusid astumast ametlikke samme rahvuskaardi valmisolekusse panemiseks, mis siis et luureandmed viitasid sellele, et Trumpi kutsel Washingtoni saabuv rahvamass osutub suuremaks kui varasematel protestidel.

Esindajatekoja julgeoleku eest vastutav relvaseersant Paul Irving olla Sundi sõnul öelnud talle, et eriolukorra ametlikult välja kuulutamine meeleavalduse eel ei näe hea välja.

Hoolimata hoiatustest, et Donald Trumpi toetajate kogunemine võib kontrolli alt väljuda, polnud läinud kolmapäeval Kapitooliumi politsei väljas ka tavalisest suuremate jõududega ning kuigi osa politseinikke oli meeleavalduse olukorrale vastavas varustuses, polnud neil varustust mässu tõrjumiseks, kirjutas AP.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles