Gruusia võimupartei juht Ivanišvili lahkub poliitikast (1)

Copy
Gruusia Unistuse asutaja ja pikaaegne juht Bidzina Ivanišvili mullu oktoobri lõpus, kui erakond võitis parlamendivalimised.
Gruusia Unistuse asutaja ja pikaaegne juht Bidzina Ivanišvili mullu oktoobri lõpus, kui erakond võitis parlamendivalimised. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE / EPA / Scanpix

Gruusia võimuerakonna Gruusia Unistus juht miljardär Bidzina Ivanišvili teatas täna, et lahkub poliitikast, rünnates samas teravalt Mihheil Saakašvili erakonda ja ajakirjandust.

«Pean oma missiooni täidetuks. Olen otsustanud poliitikast ja võimu juurest täielikult lahkuda. Loobun parteijuhi kohast ja lahkun erakonnast,» teatas Ivanišvili.

Gruusia Unistuse senine liider selgitas taandumist oma 2011. aastal seatud kahe eesmärgi täitmisega: teha lõpp toonase presidendi Mihheil Saakašvili «ebademokraatlikule režiimile» ning jätkata Gruusia euro-atlandi integratsiooni, mis oleks võinud tema hinnangul ohtu sattuda, kui inimesed oleks näinud, et lääs toetab Saakašvili võimu.

Ivanišvili kasutas lahkumist Saakašvili erakonna Ühinenud Rahvuslik Liikumine sarjamiseks, väites, et Gruusia Unistuse peamine ülesanne on tõrjuda nende võimule naasmist. Ta süüdistas Ühinenud Rahvuslikku Liikumist autoriaarsuses, hirmule ja piinamisele tuginevas diktatuuris, valesid täis propagandas ja põhiseaduse muutmises enda võimu kindlustamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles