Telegram registreeris kolme päevaga 25 miljonit uut kasutajat

Copy
Telegrami rakendus.
Telegrami rakendus. Foto: Rafael Henrique/ZUMAPRESS.com

Krüpteeritud suhtlusplatvorm Telegram on viimase 72 tunniga registreerinud 25 miljonit uut kasutajat, teatas teisipäeval selle Vene päritolu kaasasutaja Pavel Durov.

36-aastane Durov ütles oma Telegrami kanalis, et rakendusel oli jaanuari esimestel nädalatel rohkem kui 500 miljonit aktiivset kasutajat kuus ning «ainuüksi viimase 72 tunniga ühines Telegramiga 25 miljonit uut kasutajat».

Rakenduse allalaadimiste hoogne kasv tuli pärast seda, kui WhatsApp, millel on rohkem kui kaks miljardit kasutajat, tegi teatavaks vastuolulised muudatused oma privaatsuse tingimustes, mis lubab sellel jagada rohkem andmeid oma emafirma Facebookiga.

«Inimesed ei taha enam vahetada oma privaatsust tasuta teenuste vastu,» ütles Durov, kuid otsesõnu ei nimetanud rivaalist rakendust.

WhatsAppi uued tingimused tekitasid kriitikat, kuna need kasutajad väljaspool Euroopat, kes ei aktsepteeri uusi tingimusi enne 8. veebruari, lõigatakse sõnumivahetusrakendusest ära.

Telegram on populaarne sotsiaalmeediaplatvorm mitmes riigis, eriti endise Nõukogude Liidu aladel ja Iraanis. 

Telegrami asutasid 2013. aastal vennad Pavel ja Nikolai Durov, kes asutasid ka Vene sotsiaalmeediavõrgustiku VKontakte.

Telegram on keeldunud tegemast koostööd võimudega ja andmast neile krüpteerimisvõtmeid, mis on toonud kaasa selle keelamise mitmes riigis, seal hulgas Venemaal.

Eelmisel aastal teatas Venemaa, et tühistab keelu sõnumivahetusrakendusele, kuna ei suutnud rohkem kui kaks aastat seda blokeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles