Deutsche Post teatas rekordilisest kasumist eelmisel aastal

BNS
Copy
DHL.
DHL. Foto: AFP/SCANPIX

Kullerfirma DHL omanik Deutsche Post teatas teisipäeval rekordilisest kasumist eelmisel aastal ning otsusest osta veel kaheksa Boeing kaubalennukit, kuna koroonapandeemia on suurendanud veebiostlemist ja pakkide saatmist.

Saksa logistikahiiu maksustamiseelne kasum oli eelmisel aastal 4,8 miljardit eurot. Firma oli planeerinud tuluks 4,1-4,4 miljardit eurot.

Tulud kerkisid aastases võrdluses viis protsenti 66,8 miljardi euroni.

«2020 oli erakordne aasta: hoolimata kõikidest väljakutsetest, millega silmitsi seisime, saavutasime me rekordilise tulemuse,» ütles Deutsche Posti DHL grupi tegevjuht Frank Appel.

Lisaks reageerimisele e-kaubanduse suurenemisele seoses koroonapandeemiaga, aitab Deutsche Post nüüd ka koroonavaktsiini üle kogu maailma laiali vedada.

Deutsche Post ütles, et kergitab nüüd väljavaadet 2021. ja 2022. aastale ning täpsemad numbrid esitatakse 9. märtsil.

Selleks, et täita üha kasvavat nõudlust «piiriülese ajatundlike laadungite» kohaletoimetamisele teatas DHL Express eraldi, et tellis täiendavalt kaheksa kaubalennuki Boeing 777.

DHL Expressi tegevjuht John Pearson ütles, et nende ülemaailmne e-kaubanduse maht kasvas 2020. aasta viimases kvartalis rohkem kui 40 protsenti.

Ta lisas, et DHL Express on veendunud, et e-kaubandus on «kestev megatrend».

«Sestap otsustasime tegutseda varakult ning alustada 2021. aastat selle investeeringuga meie tulevikku,» sõnas ta.

Esimesed kaubalennukid antakse üle ilmselt 2022. aastal.

Tehingu üksikasju ei avalikustatud, kuid 2018. aastal tehtud eelmise tellimusega maksis DHL 14 Boeing 777 eest umbes 4,7 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles