Vabaühendus: Iisraeli õhurünnakutes Süüriale hukkus 57 inimest

Copy
Iisraeli õhujõudude F-35 hävitaja.
Iisraeli õhujõudude F-35 hävitaja. Foto: Reuters/ScanPix

Iisraeli öistes õhurünnakutes relvaladudele ja sõjaväepositsioonidele Süüria idaosas hukkus vähemalt 57 võimudele lojaalset võitlejat, teatas kolmapäeval Londonis baseeruv vabaühendus. 

Tegemist on ohvriterohkeima Iisraeli rünnakuga Süüria konflikti algusest.

Iisrael andis üle 18 õhulöögi eri sihtmärkidele alal, mis ulatub Deir Ezzori linnast Iraagi piirini, märkis Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Hukkunute seas on vähemalt 14 Süüria sõdurit, 16 iraagi päritolu võitlejat ja 11 Afganistani võitlejatest koosneva Fatimidi brigaadi liiget. Haavatuid on vähemalt 37.

Vaatluskeskuse andmetel tegutsevad piirkonnas Liibanoni Hizbollah' liikumise võitlejad ja Iraani-meelsetest Afganistani võitlejatest koosnev Fatimidi brigaad.

Mõni päev enne rünnakut toimetas Fatimidi brigaad Iraagist Süüria idaossa Iraanis toodetud relvi. Neid hoiti piirkonnas, mis kolmapäeval tabamuse sai, ütlesid vaatlejad.

Iisraeli sõjavägi ei ole toimunut kommenteerinud.

Kolmapäevasest rünnakust teatas üksikasju täpsustamata ka Süüria riiklik uudisteagentuur SANA.

«Vaenlane Iisrael tegi kell 1:10 õhurünnaku Deir Ezzori linnale ja Albu Kamali piirkonnale,» seisis SANA teates.

Iisraeli eelmisest rünnakulainest Süüriale on möödas vähem kui nädal. 7. jaanuaril võeti sihikule positsioonid Damaskuse lõunapoolsetes eeslinnades ja pealinnast lõunas. Surma sai kolm Iraani-meelset võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles