Air Canada kaotas 1900 töökohta Covid-19 piirangute tõttu

Copy
Air Canada.
Air Canada. Foto: BEN NELMS/REUTERS

Kanada riiklik lennufirma Air Canada teatas kolmapäeval, et kaotab umbes 1900 töökohta Covid-19 piirangute tõttu. 

Samm 1700 töötaja lahtilaskmiseks Air Canadas ja veel 200 lahtilaskmiseks tütarfirmades, samuti lennumahtude vähendamiseks 25 protsendi võrra, astuti pärast Kanada valitsuse otsust nõuda reisijatelt negatiivsed koroonaviiruse testi enne riiki pääsemist. 

Meede kiideti heaks eelmisel nädalal pärast avalikkuse meelepaha paljude kanadalaste, sealjuures ametnike, puhkuste üle välisriikides. 

Pärast uue meetme jõustamist oleme täheldanud kohest mõju broneerimisele, ütles Air Canada asepresident Lucie Guillemette avalduses.

Firma langetas valusa, kuid vajaliku otsuse oma graafikut veelgi korrigeerida ja marsruute ratsionaliseerida, et need peegeldaksid paremini nõudlust ja vähendaksid kulutusi, ütles ta. 

Mitmed Kanada ametnikud, sealjuures Ontario rahandusminister, üks haiglate juhtivametnik ja Alberta peaministri personaliülem, kaotasid oma töö pärast seda, kui selgus, et nad veetsid jõulud Kariibidel, Hawaiil ja mujal, minnes vastu tervishoiusoovitustele.

Air Canada ja selle peamine kodumaine rivaal Westjet on lasknud lahti või saatnud sundpuhkusele ligi poole oma tööjõust alates pandeemia puhkemisest. See on vastavalt 20 000 ja 8000 töökohta. 

Kaks lennufirmat peavad kõnelusi valitsusega päästepaketi nimel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles