Biden kutsus senatit üles keskenduma riigi põhiprobleemidele

Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Presidendiks valitud Joe Biden kutsus kolmapäeval USA senatit üles keskenduma tema päevakorra tähtsatele punktidele hoolimata esindajatekojas riigipea Donald Trumpi vastu algatatud tagandamisprotsessist.

Biden toonitas esimeses sõnavõtus pärast tagandamishääletust, et USA vaevleb koroonaviiruse pandeemia käes, mille tõttu vangub ka majandus ning ta vajab senati abi, et uus administratsioon saaks pärast 20. jaanuari ametissekinnitamist kohe tõrgeteta tööle asuda. 

«Ma loodan, et senati juhtkond leiab viisi, kuidas toime tulla oma põhiseadusest tulenevate kohustustega süüdistuse esitamisel, töötades samal ajal ka selle rahva muude pakiliste probleemidega,» ütles Biden avalduses.

USA esindajatekoda hääletas kolmapäeval ootuspäraselt Trumpile süüdistuse esitamise poolt, millega käivitati riigipea vastu ametlik tagandamisprotseduur. Tagandamishääletuse läbiminek demokraatide enamusega esindajatekojas oli mässule õhutamise süüdistuse alusel kindel.

Esindajatekojas andis süüdistuse esitamise poolt hääle 232, vastu oli 197 rahvaesindajat ja neli jättis hääletamata. Demokraatidega liitus kümme vabariiklast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles