Malis tapeti islamistide rünnakus kolm ÜRO rahuvalvajat (1)

BNS
Copy
Kaitseväealsed Malis
Kaitseväealsed Malis Foto: Kaitseministeerium

Mali keskosas asuva Timbuktu linna lähedal tapeti kolmapäeval islamistide rünnakus kolm ÜRO rahuvalvajat, teatasid maailmaorganisatsiooni allikad.

Mali armee sõjaväeametnik kinnitas ohvrite arvu. Viimastel andmetel olid hukkunud rahuvalvajad Elevandiluuranniku päritolu.

Rünnak leidis aset teel, mis ühendab Douentza ja Timbuktu linnu. Rahuvalvajate masin sõitis lõhkeseadeldisele, mille järel avati autokolonni pihta tuli.

«Rahuvalvajate jõuline reageerimine ajas argpüksidest ründajad põgenema,» seisis ÜRO Mali rahuvalvemissiooni (MINUSMA) avalduses.

Varem päeval ütles ÜRO pressiesindaja Stephane Dujarric New Yorgis, et rünnakus sai surma üks rahuvalvaja ja veel seitse haavata.

Islamiäärmuslased kukutati Malis võimult pärast Prantsusmaa juhitud sõjaväeoperatsiooni 2013. aastal. Rühmitused kogusid aga kõrbes jõudu ja korraldavad endiselt sageli rünnakuid Mali armee ja selle liitlaste vastu.

Suur osa Mali territooriumist on väljaspool valitsuse kontrolli. Riigis on tapetud tuhandeid sõdureid ja tsiviilisikuid ning sajad tuhanded on oma kodudest põgenenud. Sageli õhutavad vägivalda etnilised pinged. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles