Kremli telekanal võttis Assange'i oma palgale

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Ingliskeelne Vene riigitelevisioon RT teatas täna, et nende palgale tuleb Wikileaksi asutaja Julian Assange, kes asub juhtima isiklikku jutusaadet. Sama kinnitas Assange ka ise Wikileaksi leheküljel.


Uudisteagentuuri AFP kohaselt ei soovinud RT pressiesindaja veel täpsustada, millest tuleb juttu ja milliseid külalisi võiks oodata Assange’iga vestlema.

«Show’s, mis on vaieldamatult 2012. aasta oodatuim uudisteseeria, osaleb kümme ikonoklasti, visionääri ja võimukoridoride siseringi kuuluvat inimest – inimest, kellega Assange saab selgelt samastuda, olles ka ise üsna vastuoluline isiksus,» reklaamib telekanal ise oma veebilehel. «40-aastane Austraalia meedia- ja internetiettevõtja saab võimaluse rääkida päevaprobleemidest nendega, keda ta usub vormivat homset maailma.»

RT veebilehe kohaselt filmitakse Assange’i jutusaadet Suurbritannias, kus Assange’i viimased poolteist aastat koduarestis peetakse.

RT, mille endine nimi on Russia Today, asutati 2005. aastal. Selle ingliskeelse telekanali eesmärk on viia rahvusvahelise publikuni Venemaa seisukohad maailmas toimuva kohta. Venemaa enda televõrkudes see kanal ei levi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles