India katsetas Pakistani lähedal raketti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India armeeparaadil eelmisel nädalal näidatud Brahmose raketisüsteemid.
India armeeparaadil eelmisel nädalal näidatud Brahmose raketisüsteemid. Foto: Reuters / Scanpix

Pakistaniga terrorirünnakute pärast tülis oleva India relvajõud korraldasid täna riigi põhjaosas ülehelikiirusega BrahMose tiibraketi katsetuse, mis ametnike kinnitusel möödus edukalt.


Katsetus oli ametnike sõnul vaid üks paljudest, mille eesmärgiks on kontrollida raketitüübi töökindlust, kuid mõne vaatleja hinnangul võib see alarmeerida Pakistani võime, vahendas Reuters.

India suhted naabriga on novembris toimunud Mumbai terrorirünnakute järel endiselt pingelised ning igal sellisel sõjalisel testil on analüütikute kinnitusel tähendus, millest mõlemad pooled hästi aru saavad.

Seekordne raketikatsetus toimus piiriäärses Pokhrani linnas, kus testiti kümnekonna aasta eest ka tuumarelva. Pokhran asub Pakistani piiri ääres.

Venemaaga koostöös loodud BrahMose tiibrakett võib liikuda 2,8-kordse ülehelikiirusega ning tabada sihtmärki kuni 290 kilomeetri kaugusel.

Nii maismaalt, õhust kui ka laevadelt tulistamiseks mõeldud raketti võib varustada tava- ja tuumalõhkepeadega. Selle nimi on saadud kahe jõe Brahmaputra ja Moskva nimede ühendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles