Brüsseli meeleavaldajad nõudsid politseilt aru (9)

Brita-Maria Alas
Copy
Meeleavaldus Brüsselis
Meeleavaldus Brüsselis Foto: STEPHANIE LECOCQ/EPA/Scanpix Baltics

Ligi 500 meeleavaldajat kogunesid kolmapäeval Põhja-Brüsseli politseijaoskonna ette 23-aastase Ibrahim B. toetuseks, kes suri teadmata põhjustel tund pärast tema arreteerimist. 

Laupäeval, 9. jaanuaril asusid politseinikud kontrollima kogunenud gruppi, kes rikkusid ühtlasi ka koroonapiiranguid. Üks meestest (meedias tutvustatud kui Ibrahim B.) püüdis põgeneda, ent ta saadi kätte, arreteeriti ning viidi küsitlemiseks jaoskonda. 

Jaoskonda saabudes oli mees kaotanud teadvuse, misjärel toimetati mees haiglasse, kus ta suri. Kuigi mehe verest avastati narkootilisi aineid, ei ole advokaadi sõnul see surma põhjuseks. Tema teatel jäeti Ibrahim B. jaoskonnas esmalt viieks minutiks põrandale lamama. 

Täpsemate asjaolude selgitamiseks algatati uurimine. 

Kuigi luba anti koguneda ligi sajal meeleavaldajal, kogunes inimesi Liedtsi väljakule pea 500, kes soovisid selgust Ibrahim B. surma osas, edastas Brüsseli kohalik meedia. Inimesed kandsid endaga Black Lives Matter liikumise plakateid ja karjusid «me tahame tõde». 

Foto: STEPHANIE LECOCQ/EPA/Scanpix Baltics

«Ma tean üht, kui see oleks olnud minu poeg, kes on valge ja sama vana, poleks seda juhtunud,» kommenteeris Ibrahim B. perekonna advokaat kohalikule meediale.

Mitmes kohas toimus süütamisi, politseiautode aknaid lõhuti ning ühtlasi loobiti esemetega korrakaitsjaid kui ka piirkonnast möödunud kuningas Philippe autot.

Arreteeritud meeleavaldajad
Arreteeritud meeleavaldajad Foto: MARIN DRIGUEZ/SIPA/MARIN DRIGUEZ/SIPA/Scanpix Baltics

CNN-i andmetel arreteeriti kokku ligi 100 meeleavaldajat. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles