Norra politsei võttis mõrvatud tšetšeenitari pere kaitse alla

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvalased asetavad lilli kohale, kus eile mõrvati advokaat Stanislav Markelov ja haavati surmavalt noort ajakirjanikku.
Moskvalased asetavad lilli kohale, kus eile mõrvati advokaat Stanislav Markelov ja haavati surmavalt noort ajakirjanikku. Foto: AFP / Scanpix

Norra politsei võttis oma kaitse alla perekond Kungajevi ja seda pärast nende perekonda esindanud advokaadi Stanislav Markelovi mõrva eile.


Markelov esindas kõnealust tšetšeenide peret nende tütre Elza mõrvaga seotud kohtuloos polkovnik Juri Budanovi vastu.

Perekonna võtmist kaitse alla kinnitas uudisteagentuuri RIA Novosti Elza isa Vissa Kungajev.

«Nad nägid, et Moskvas kesklinnas lasti päise päeva ajal maha minu advokaat. Nad (politsei) võtsid meid oma kaitse alla,» rääkis ta telefonis.

Vissa Kungajevi sõnul kutsuti ta täna hommikul politseijaoskonda, kus räägiti advokaadi mõrvast ja perekonna julgeolekust.

Politsei valvab maja, kus tšetšeenid elavad ja jälgib pereliikmete liikumisi. «Nad (politseinikud) teavad, kuhu ma lähen ja mida ma teen - mina ja mu perekond,» selgitas ta.

RIA Novosti küsimusele, kas Kungajevid liiguvad ringi koos ihukaitsega, vastas mees jaatavalt.

Kungajevid elavad Lõuna-Norras Florø linnas, kuhu nad sõitsid pereliikmete vastu suunatud ohu tõttu Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles