Ecuadori politsei konfiskeeris 1,3 tonni Eestisse määratud kokaiini (14)

Copy
Kokaiin. Illustreeriv foto.
Kokaiin. Illustreeriv foto. Foto: AFP/SCANPIX

Ecuadori politsei konfiskeeris 1,3 tonni kokaiini, mis leiti Eestisse saadetavast konteinerist, ütles siseminister Patricio Pazmiño laupäeval. Eesti oleks tõenäoliselt olnud narkolasti transiitriik. 

Uimastid avastati narkokoera abil Guayaquili sadamast.

«Narkokoer Garo avastas uimastid konteinerist, mis oli mõeldud toimetamiseks Eestisse Euroopas,» kuulutas minister Twitteris, postitades ka pildid konfiskeeritud konteinerist.

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude büroo juht Ago Leis ütles Postimehele, et Lõuna-Ameerikast saadetakse väga suurtes kogustes kokaiini Euroopasse, näiteks kaubalaevade lastidesse peidetuna. Viimaste aastate andmed näitavad, et Euroopasse jõuab aine peamiselt läbi Hispaania, Belgia ja Hollandi sadamate.

«Tõenäoliselt oleks peidetud narkoaine enne Eestisse jõudmist konteinerist välja võetud või sooviti Eestit kasutada transiitriigina. Niivõrd suure koguse puhul on välistatud, et see oleks tulnud Eesti turule,» ütles Leis. 

Narkootikumide vastases võitluses on väga oluline infovahetus rahvusvaheliste partneritega ning vastastikune teavitamine uutest trendidest, ohtudest ja juhtumitest, märkis Leis. «Selleks on olemas koostöövõrgustikud nagu Europol ja Interpol ning samuti ka otsekontaktid teiste riikide politseis. Uurimist viiakse läbi selles riigis, kus aine leiti,» lisas ta. 

Eelmisel aastal sai Ecuadori politsei kätte rekordkoguse – 128 tonni kokaiini. Eelmine rekord 110 tonni pärines 2016. aastast.

Ecuadoril on piir Colombia ja Peruuga, mis on ÜRO andmetel maailma suurimad kokaiinitootjad.

Ka möödunud aasta novembris avastasid Ecuadori võimud sama narkokoera Garo abil merekonteinerist pool tonni kokaiini, mis pidi saabuma Eestisse. Narkootikumide väärtus tänavale jõudes oleks ületanud 100 miljoni euro piiri.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles