Ukraina kaubalaev uppus Musta merre (2)

Copy
Vene kaubalaev uppus Musta merre. Foto on illustreeriv.
Vene kaubalaev uppus Musta merre. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Palau lipu all seilav Ukraina kuivlastilaev uppus pühapäeval Türgi ranniku lähedal Musta merre, päästetud on viis ukrainlasest meeskonnaliiget ja üks välismaalane, ütles Ukraina välisministeeriumi pressiesindaja Oleg Nikolenko.

Nikolenko sõnul otsitakse veel viit meremeest. Teadaolevalt kuulus laeva meeskonda 10 Ukraina ja kaks Venemaa kodanikku. Mõnedel andmetel on vähemalt kaks meeskonnaliiget hukkunud. 

Päästetud on toimetatud haiglasse ja nende seisund on rahuldav. 

Türgi Bartıni provintsi kuberner teatas varem laevahukust riigi põhjaosas İnkumu lähedal ja ütles, et päästetöötajad püüavad päästa 15 meeskonnaliiget, kes on kolmes päästepaadis. Tema sõnul oli tegemist Vene alusega. 

Hiljem Sinan Güner parandas end ja täpsustas, et Gruusiast Bulgaariasse teel olnud alus plaanis halva ilma tõttu Bartıni sadamas varju otsida.

Portaali Vesselfinder andmeil seilab laev Palau lipu all 2016. aastast ja selle omanik on Ukraina ettevõte Arvin Sg Ltd. Kuni aastani 1992 sõitis alus Vene lipu all, hiljem veel ka Malta ja Kambodža lipu all. 

Piirkonnas sajab vihma ja lund ning puhub tugev tuul.

«Ilmaolud on halvad ja päästemeeskondadel on raskusi maabumisega,» vahendas Türgi riiklik uudisteagentuur ametnike sõnu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles