Medvedev arvustas USA suursaadikut

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine suursaadik Venemaal Michael McFaul.
USA endine suursaadik Venemaal Michael McFaul. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi sõnul peab USA uus suursaadik Venemaal Michael McFaul mõistma, et ta ei tööta enam oma kodumaal.

16. jaanuaril suursaadikuna tööd alustanud McFauli otsus kohtuda opositsiooni liidritega vallandas Venemaa viha. Riigimeedia süüdistas USA presidendi Barack Obama endist juhtivnõunikku selles, et viimane soovib Venemaal viia lõpule nn värvilise revolutsiooni.

«Ma loodan, et ta (McFaul - toim) teeb head tööd, kuid loomulikult peab ta mõistma, et ta töötab Venemaa Föderatsioonis, mitte Ameerika Ühendriikides ja et meie riigil on oma omapära, nagu igal suursaadikul on oma mandaat,» ütles Medvedev teemat kommenteerides, lisades, et McFaul pole ametlikult talle oma volikirja veel üle andnud, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Medvedevi sõnul pole McFauli ümbritsevad pinged muutnud USA ja Venemaa suhteid ega ka tema suhteid Obamaga.

«Meie riikidevahelised suhted pole halvenenud nagu ka meie isiklikud suhted [Barack Obamaga],» kinnitas Medvedev, tunnistades siiski, et erimeelsused teatud teemade puhul pole kadunud. Näitena tõi ta Venemaa vastuseisu USA kavale paigutada Ida-Euroopasse raketikilbi osi.

«Pidage meeles, et Venemaa on olnud ja tõenäoliselt ka jääb tuumajõuks, mistõttu me pole ükskõiksed, kuidas meie tuumavõimekuse suhtes reageeritakse,» lisas riigipea, kes on varem hoiatanud, et kui USAga ei õnnestu raketikilbi küsimuses kompromissi saavutada, tuleb arendada Vene tuumavõimekuse ründepotentsiaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles