Vahi alla jäetud Navalnõi kutsus oma toetajaid tänavatele (2)

Copy
Aleksei Navalnõi toetajad Himki politseijaoskonna juures, kus peetud kohtuistungil otsustati Venemaa opositsiooniliider jätta 30 päevaks vahi alla.
Aleksei Navalnõi toetajad Himki politseijaoskonna juures, kus peetud kohtuistungil otsustati Venemaa opositsiooniliider jätta 30 päevaks vahi alla. Foto: Maxim Šemetov / REUTERS / Scanpix

Vene opositsioonijuht ja Kremli-kriitik Aleksei Navalnõi jääb kohtu tänase otsuse alusel vahi alla 15. veebruarini, teatasid tema abid. Navalnõi kutsus seepeale oma poolehoidjaid üles protestidele.

Navalnõi advokaat Vadim Kobzev ütles Moskva lähistel Himki politseijaoskonnas kiiruga korraldatud kohtuistungi järel, et Venemaa opositsioonijuht jääb vahi alla 30 päevaks alates tema kinnivõtmisest eile Šeremetjevo lennujaamas, kus ta maandus pärast Berliinist ravilt naasmist.

Kohtu otsusest teatas ka Navalnõi isiklik Twitteri-konto ning mitmed tema liitlased, kes nimetasid toimunud istungit farsiks.

«Nad pidasid ta piiril kinni, viisid ta teadmat kohta, tema advokaadile ei lubatud ligipääsu, istung korraldati kiirustades otse politseijaoskonnas ja ta vahistati 30 päevaks,» teatas Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš. «Seda ei saa isegi nimetada õigusriigi paroodiaks.»

Vahi alla jätmise otsuse järel postitati Navalnõi Twitteri-kontole opositsionääri üleskutse toetajatele: «Ärge kartke, minge tänavatele!» Sama sõnumi edastas Navalnõi ka videopöördumises

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles