Guatemala politsei ajas taas laiali migrandikaravani

Copy
Migrandid Vado Hondos.
Migrandid Vado Hondos. Foto: Sandra Sebastian/AP

Guatemala politsei kasutas esmaspäeval Vado Hondo linnas taas pisargaasi, et ajada laiali jalgsi Ühendriikidesse teel olnud tuhandetest migrantidest koosnev karavan, teatasid sündmuskohal viibinud uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud.

Ajakirjanike andmetel oli koondunud umbes 4000 peamiselt Hondurase päritolu sisserändajat. Märulipolitsei kasutas pisargaasi, kilpe ja kumminuie.

Päev varem aeti linnas samuti laiali tuhandetest inimestest koosnev migrandikaravan, mis tõkestas linna peamise maantee ja põhjustas kaubaveokite järjekorra.

Politsei sõnul on viimastel päevadel linna saabunud vähemalt 6000 inimest Hondurasest lahkunud pea 9000, kes loodavad jõuda Ühendriikidesse ja alustada seal uut elu.

Sisserändajad on alates laupäevast olnud sunnitud viibima linnas, mis asub umbes 50 kilomeetri kaugusel riigipiirist. Inimesed on maganud väljas palja maa peal ja tõkestanud vahepeal maantee.

Politsei peatas piiri poole liikuva migrandikaravani jõuga, sest enamikul sisserändajatest pole vajalikke reisidokumente ega tõendit negatiivse koroonatesti kohta.

«Kui meil oleks raha, siis ei läheks me põhja poole. Meid koheldakse nagu koeri. Elu ei tohiks selline olla,» ütles naine, kes liikus koos kahe väikese tüdrukuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles