Ühendriikides on Trump viimase täispika päeva võimul

Copy
Esileedi Melania ja president Donald Trump 2017. aastal Saksamaal.
Esileedi Melania ja president Donald Trump 2017. aastal Saksamaal. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Ühendriikides on president Donald Trump teisipäeval viimase täispika päeva võimul, edastasid meediakanalid.

Meediaallikate info kohaselt tegeleb Trump oma ametiaja viimaste töödena armuandmistega. Ajalehe Washington Post ja telekanali CNN andmetel on kavas armu anda koguni rohkem kui sajale inimesele.

USA ajalehe New York Timesi pühapäevase artikli kohaselt olevat president Donald Trumpi lähikonda kuuluvad isikud armuandmistega kaubelnud. Ajaleht kirjeldab nähtust tulusa amnestiakaubandusena, kuid väljaande andmetel pole armuandmise edendamine sellisel moel siiski ebaseaduslik. New York Times kogus oma väidete toetuseks teavet enam kui 30 lobistilt ja advokaadilt.

Trump ei kavatse kolmapäeval osaleda Joe Bideni ametissevannutamisel.

USA esileedi Melania Trump avaldas esmaspäeval suhtlusvõrgustikus Twitter hüvastijätusõnumi, milles võttis muu hulgas sõna vägivalla vastu. Videosõnumis märkis Melania Trump, et esileedi kohustuste täitmine on olnud tema elu suurim au ja ta tänas ameeriklasi talle osutatud toetuse eest. 

Esileedi manitses ühtlasi, et vägivald pole kunagi lahendus ega kunagi õigustatud. Melania Trumpi arvates peaksid ameeriklased neid lõhestavatest erimeelsusest kõrgemale tõusma ja valima vaenu asemel armastuse.

USA presidendiks valitud Bideni ametisseastumise tseremooniaks on Washingtoni toodud umbes 25 000 rahvuskaartlast. Trumpi toetajate rünnak kongressihoonele 6. jaanuaril on tekitanud muret turvalisuse pärast inauguratsioonitseremoonial.

Julgeolekuteenistus on suurendanud turvameetmeid Kapitooliumi läheduses ja Washingtoni kesklinn on sisuliselt lukku pandud. Tänavaid valvavad tuhanded rahvuskaartlased ja politseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles