Medvedev: praegu pole Venemaal eeldusi revolutsiooniks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev Moskva Riikiku Ülikooli tudengite ees
Dmitri Medvedev Moskva Riikiku Ülikooli tudengite ees Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev rääkis kohtumisel Moskva Riikliku Ülikooli tudengitega, et tema arvates Venemaal praegu eeldusi revolutsiooniks pole.

«Olen kindel, et meie riigi jaoks pole mingeid revolutsioone vaja, kuna vastav limiit sai täis 20. sajandil,» rääkis riigipea tudengitele lenta.ru vahendusel.

«Ma ei tahaks, et meie riigis areneksid sündmused mingi revolutsioonilise või ekstremistliku stsenaariumi järgi,» ütles riigipea ja lisas, et president peab olema valmis kõigeks.

«Mäletan aastaid 1989 ja 1991. Olukord oli nukker, kuid kuidagi rabeleti välja,» rääkis ta.

Medvedev ei välista, et võib tulevikus kandideerida Vene presidendiks. «Ma pole iialgi öelnud, et ma enam kunagi ei kandideeri riigipeaks. Tuletan meelde, et olen 46-aastane. See pole nii tõsine vanus, et peaks loobuma edasistest poliitilistest võitlustest.»

Vene president kommenteeris ka detsembris 2011 ausate valimiste toetuseks korraldatud rahvakogunemisi.

«Ma ei saa seda küll otse seostada oma kandideerimast keeldumisega, kuid võib oletada, et ilmselt oli Bolotnajale ja Sahharovi prospektile kogunenute seas ka selliseid inimesi, kes võib-olla oleksid tahtnud näha teistsugust laialijagamist ja sealhulgas minu kandideerimist presidendivalimistel. Ma pean seda täiesti võimalikuks,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles