Tagaselja surnuks kuulutatud prantslanna nõuab õigust olla ametlikult elus

Copy
Töövaidlust arutanud Lyoni kohus otsustas 2017. aasta novembris Jeanne Pouchaini surnuks kuulutada, mis siis et neil polnud tema surmatunnistust ning ei naist ega tema sugulasi kohtusse ei kutsutud.
Töövaidlust arutanud Lyoni kohus otsustas 2017. aasta novembris Jeanne Pouchaini surnuks kuulutada, mis siis et neil polnud tema surmatunnistust ning ei naist ega tema sugulasi kohtusse ei kutsutud. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP / SCANPIX

58-aastane Jeanne Pouchain on vägagi elus, ainult tal ei õnnestu selles kuidagi veenda Prantsusmaa võime, kes kuulutasid ta juba mitme aasta eest ametlikult surnuks.

Prantslanna elab oma kummalise olukorra tõttu pidevas hirmus ega julge lahkuda Saint-Joseph’i külas Loire’i regioonis asuvast kodust. Võimud konfiskeerisid maksmata võla katteks, millest kõik naise mured üldse alguse said, tema auto ning nüüd pelgab Pouchain, et varsti tullakse järele ka tema perekonna mööblile.

Ei Pouchain ega tema abikaasa, kes seaduse järgi on surnuks kuulutatud naise pärija, saa kasutada nende ühist pangakontot. Ka ligipääs muudele teenustele on surnuks kuulutatud Pouchainile takistatud.

«Ma ei eksisteeri enam,» lausus naine AP-le. «Ma ei tee mitte midagi… Ma istun verandal ja kirjutan.»

Lyoni kohus kuulutas Pouchaini surnuks 2017. aastal, mis siis et neile ei esitatud surmatunnistust. Otsus sündis kohtuvaidluse tulemusel, kus üks Pouchainile kuulunud puhastusfirma endine töötaja nõudis naiselt kompensatsiooni 20 aasta taguse töökaotuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles