Äärmuslased plaanivad USA rahvuskaartlasteks kehastumist (5)

Postimees
Copy
USA rahvsukaardi liikmed eile Joe Bideni ametisse vanutamise tseremoonia peaproovi ajal Kapitooliumi juures.
USA rahvsukaardi liikmed eile Joe Bideni ametisse vanutamise tseremoonia peaproovi ajal Kapitooliumi juures. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) hoiatas eile jõuameteid, et paremäärmuslased on arutanud plaani kehastude homse Joe Bideni ametisse vannutamise tseremoonia ajal Washingtoni tänavatel Rahvuskaardi liikmeteks ning otsinud kaartidelt võimalikke haavatavaid paiku linnas.

Ajalehe The Washington Post käsutusse jõudnud luureraporti kokkuvõttes hoiatatakse nii n-ö üksikutest huntidest lähtuva ohu eest kui ka äärmusliku vandenõulaste liikumise QAnon järgijate eest, kellest mõned osalesid 6. jaanuaril Kapitooliumi ründamises ning kes on viidanud plaanile tulla Washingtoni Joe Bideni USA presidendiks vannutamise ajaks.

Samuti on FBI märganud, et inimesed laevad internetist alla ja jagavad kaarte Washingtoni haavatavatest kohtadest ning arutavad, kuidas neid rajatisi võiks kasutada ametisse vannutamise tseremoonia julgeolekumeetmete õõnestamiseks.

Kõiki dokumendi detaile leht ei avaldanud tulenevalt FBI palvest ennetada nende info kogumise meetodite paljastamist või konkreetsete ohukohtade avalikustamist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles