Ratas ja teised Balti liidrid kutsusid Euroopa Liitu leppima kokku vaktsineerimistähtaegades

BNS
Copy
Kolme Balti riigi liidrid: vasakult Leedu president Gitanas Nausėda, Läti peaminister Krišjānis Kariņš ja Eesti endine valitsusjuht Jüri Ratas.
Kolme Balti riigi liidrid: vasakult Leedu president Gitanas Nausėda, Läti peaminister Krišjānis Kariņš ja Eesti endine valitsusjuht Jüri Ratas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Eesti, Läti ja Leedu liidrid kutsusid Euroopa Liidu institutsioonide juhte leppima eelseisval EL-i liikmesriikide juhtide kohtumisel kokku ühenduse kodanike kollektiivse immuunsuse saavutamise eesmärkides ja tähtaegades.

Eesti peaminister Jüri Ratas, Läti valitsusjuht Krišjānis Kariņš ja Leedu president Gitanas Nausėda kutsusid EL-i liidreid astuma koheselt samme tagamaks vaktsineerimisprotsessi kiirus ja tõhusus, teatas Leedu presidendikantselei pressiteates.

«Me peame olema ambitsioonikad nii EL-i kui ka riikide tasemel, et saavutada kollektiivne immuunsus EL-i sees. Selge tähtaja ja konkreetse panustamise määramine aitaks kiirendada vaktsineerimisprotsessi,» ütlesid kolme Balti riigi liidrid ühisavalduses.

Balti liidrid rõhutasid, et vaktsineerimine on tähtis vahend elude säästmiseks, koroonapiirangute leevendamiseks ja naasmiseks kestliku majanduskasvu juurde. Seetõttu on vajalik suurendada vaktsiinide tootmist ja tegevuse koordineerimist.

Samuti rõhutati ühispöördumises vajadust leida võimalusi aitamaks idapartnerluse riike vaktsineerimisväljakutsega toime tulemises.

Ühispöördumine saadeti Euroopa Ülemkogu alalisele eesistujale Charles Michelile, Euroopa Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile ja EL-i eesistuja Portugali peaministrile António Costale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles