Advokaadi tapmine tõi tšetšeenid tänavatele

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded tšetšeenid kogunesid tänavatele, et mälestada advokaat Stanislav Markelovit.
Tuhanded tšetšeenid kogunesid tänavatele, et mälestada advokaat Stanislav Markelovit. Foto: AFP / Scanpix

Tuhanded tšetšeenid kogunesid täna tänavatele, et avaldada lugupidamist noore tšetšeenitari eile maha lastud advokaadile Stanislav Markelovile.


Interfaxi teatel kogunes Tšetšeenia pealinna Groznõi tänavatele umbes 3000 inimest, kes avaldasid kaastunnet ja austust Vene ekspolkovnik Juri Budanovi mõrvatud 18-aastase tšetšeenitari Elza Kungajeva perekonna advokaadile.

Markelovi kõrval mälestati ka koos temaga hukkunud Novaja Gazeta ajakirjanikku Anastassia Baburovat, kes kajastas mõrvatud tšetšeenitari pere saatust.

Väidetavalt olid aktsiooni korraldajateks Vene Föderatsiooni peaministri Vladimir Putini partei Ühtse Venemaa, Õiglase Venemaa, Venemaa liberaaldemokraatliku ja kommunistliku partei kohalikud poliitikud, üliõpilas- ja noorteorganisatsioonide esindajad ning inimõiguslased.

Tundmatu kurjategija lasi Markelovi ja Baburova maha eile umbes kella 14 paiku kohaliku aja järgi Moskvas Pretšistenka tänaval Kropotkinskaja metroojaama lähedal.

Tapmise uurimisel ilmnenud asjaolud viitavad sellele, et tegemist oli tellimusmõrvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles