USAs ületas koroonaviiruse ohvrite arv ameeriklaste kaotused Teises maailmasõjas (2)

Copy
USA president Joe Biden koos abikaasa Jilliga ning asepresident Kamala Harris koos abikaasa Doug Emhoffiga mälestamas koroonapandeemia ohvreid Washingtonis Lincolni memoriaali peegeldava tiigi juures.
USA president Joe Biden koos abikaasa Jilliga ning asepresident Kamala Harris koos abikaasa Doug Emhoffiga mälestamas koroonapandeemia ohvreid Washingtonis Lincolni memoriaali peegeldava tiigi juures. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikides ületas koroonaviiruse ohvrite arv kolmapäeval Teise maailmasõja kaotused, teatas maailmas viiruselevikut jälgiv Johns Hopkinsi ülikool.

Ülikooli andmetel on Ühendriikides koroonaviiruse tagajärjel surnud 406 001 inimest.

Teises maailmasõjas jättis sõjaveteranide ministeeriumi andmetel elu 405 399 ameeriklast.

USA-s on positiivse koroonaproovi andnud rohkem kui 24,43 miljonit inimest.

Johns Hopkinsi ülikooli andmetel on kogu maailmas registreeritud üle 96,8 miljoni koroonanakkuse juhtumi ja surnud on rohkem kui kaks miljonit inimest.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ütles kolmapäeval, et Suurbritannias avastatud palju nakkavam uue tüvega koroonaviirus on levinud rohkem kui 60 riiki. Nõndanimetatud Lõuna-Aafrika Vabariigi varianti on leitud 23 riigis.

USA president Joe Biden ütles kolmapäeval ametisseastumise tseremoonial peetud kõnes, et võitlus koroonapandeemia vastu on tema administratsiooni tähtis prioriteet.

«Meil on vaja kogu oma väge, et pidada vastu sellele süngele talvele. Me läheneme sellele, mis võib olla kõige raskem ja surmavam viiruseperiood,» lausus ta, kutsudes ameeriklasi «seisma lõpuks ometi sellele pandeemiale vastu ühtse rahvana».

Bideni administratsiooni üks eesmärkidest on vaktsineerida saja päevaga 100 miljonit ameeriklast. E-kaubanduse hiid Amazon pakkus kolmapäeval kogu oma ulatuslikku logistikataristut selle jõupingutuse elluviimiseks.

Bideni meeskonna pandeemiavastase võitluse juht Jeff Zients ütles, et USA ühineb uuesti WHO-ga. Ta lisas, et USA osaleb neljapäeval WHO täitevkomitee istungil ning delegatsiooni juhib riigi tähtsaim koroonaviiruse asjatundja Anthony Fauci.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles