Vene prokuratuur hoiatab Navalnõi toetajaid protestiüleskutse eest (1)

Copy
Aleksei Navalnõi on julgustanud venelasi endi eest võitlema.
Aleksei Navalnõi on julgustanud venelasi endi eest võitlema. Foto: AFP/SCANPIX

Vene prokuratuur soovitas neljapäeval opositsionääri ja Kremli-kriitiku Aleksei Navalnõi toetajail loobuda kutsumast rahvast tänavatele «ebaseaduslikule meeleavaldusele».

Samal ajal teatas Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš, et opositsioonijuhi uurimust Musta mere äärse luksusliku kinnisvara kohta, mis tema väitel kuulub president Vladimir Putinile, on teisipäevast saadik YouTube'is vaadatud 40 miljonit korda.

Uurimuses, mis avaldati Navalnõi blogis pärast mehe enda kinnipidamist Saksamaal naastes, väidetakse, et kinnisvara hinnaks on 1,35 miljardit dollarit ning see maksti kinni «ajaloo suurima altkäemaksuga». 

Väidetavalt Putinile kuuluv kinnisvara asub Venemaa Musta mere rannikul ning on 39 korda nii suur kui Monaco. Selles on 17 691 ruutmeetri suurune palee koos kasiino, uisuväljaku ja viinamarjaistandusega.

Uurimusega on kaasas kahetunnine YouTube'i video, milles kutsutakse rahvast nädalavahetusel Kremli vastu meelt avaldama. 

Peaprokuratuur tegi aga neljapäeval avalduse, milles hoiatab «ebaseaduslikust massiprotestist» osavõtmise eest.

«Korrakaitseagentuurid on saanud soovituse rakendada ennetavaid meetmeid ja astuda vajaduse korral rikkujate suhtes administratiivsamme.»

Navalnõi poolehoidjad on pärast raporti ilmumist sotsiaalmeedias talle toetust avaldanud ning pannud üles videoid, millel kannustatakse rahvast laupäeval tänavatele tulema.

Meediajärelevalveamet Roskomnadzor hoiatas kolmapäeval sotsiaalmeediaplatvorme meeleavaldajate üleskutsete reklaamimise eest. Platvormidele TikTok ja VKontakte on antud ametlik korraldus lõpetada «alaealisi puudutava ebaseadusliku tegevuse kohta ebseadusliku informatsiooni» levitamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles