Rio kuulus karneval jääb tänavu sootuks ära

Copy
Sao Clemente sambakooli liige mullusel karnevalil.
Sao Clemente sambakooli liige mullusel karnevalil. Foto: Reuters/ScanPix

Kuulus Rio de Janeiro karneval jääb tänavu koroonapandeemia tõttu ära, ütles reedel linnapea Eduardo Paes; Rio sambakoolid olid lootnud, et karnevali saab maha pidada, lükates need tavapäraselt veebruarilt ja märtsilt juulikuusse.

«On naiivne loota, et tingimused muutuksid juuliks nii palju, et karneval saaks toimuda, samal ajal kui haiglad, eriti riigi põhjaosas, maadlevad täiendavate voodikohtade ja lisahapniku leidmisega koroonahaigetele,» kirjutas Paes Twitteris. 

Brasiilia alustas vaktsineerimist alles esmaspäeval ning esialgu on riik oma 212 miljoni elaniku jaoks saanud kuus miljonit annust. 

«Aastal 2022 oleme kõik vaktsineeritud ja saame nautida elu ja kultuuri just nii kirglikult, nagu me oleme ära teeninud,» jätkas linnapea. 

Karneval on meelitanud riiki igal aastal miljoneid külastajaid ja nende turistidollareid. Selle ärajätmine mõjutab rängalt Rio majandust ja Paes lubas riigiabi inimestele, kes on kuid pidustuste toimumise nimel vaeva näinud. 

Koroonaviiruse teine laine on Brasiiliat rängalt räsinud. Covid-19 tagajärjel on iga päev surnud tuhatkond inimest ja kokku pandeemia vältel üle 214 000, mis on Ühendriikide järel maailmas teine näitaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles