USA ravimifirma Merck peatas töö kahe koroonavaktsiini kallal

Copy
Ravimifirma Merck logo.
Ravimifirma Merck logo. Foto: Reuters/ScanPix

 USA ravimifirma Merck teatas täna, et lõpetab töö kahe võimaliku koroonaviiruse vaktsiini kallal, kuna esialgsed kliinilised uuringud ei andnud rahuldavaid tulemusi.

Firma plaanib aga jätkata tööd kahe koroonaravimi kallal, öeldi pressiteates.

Prantsuse Pasteuri instituut, mis üht vaktsiini Merckiga koos arendadas, kinnitas teadet.

Firma ja instituut teatasid läinud mais plaanist alustada koostööd kaitsesüsti kallal, mis tugineb leetrivaktsiinil. Inimkatsete esimesse järku jõudis see augustis.

"Neil esimestel inimkatsetel oli loodetav vaktsiin organismile talutav, kuid tekitas immuunreaktsiooni, mis jäi alla sellele, mida nähti inimestel, kes olid tervenenud loomulikul teel ja sellele, mida nähti heakskiidetud vaktsiinide juures," teatas Pasteuri instituut.

Teade on taaskordne hoop Prantsusmaale, mis on lootnud tulla välja oma vaktsiiniga. Hiljuti teatas raskustest vaktsiini arendamisel ka riigi juhtiv ravimihiid Sanofi.

Sanofi teatas detsembris, et tema kaitsesüst saab valmis parimal juhul 2021. aasta lõpuks ja valitsus julgustab kontserni tootma rivaalide vaktsiine, mis on juba kasutusloa saanud. Nende seas BioNTech-Pfizeri ja Moderna vaktsiinid.

Suurbritannia on lisaks heaks kiitnud AstraZeneca ja Oxfordi ülikooli vaktsiini, millele kaaluvad loa andmist ka EL-i võimud.

Pasteuri instituudi teatel tehakse tööd veel kahe Covid-19 vaktsiini kallal, mis pole kliiniliste uuringute etappi jõudnud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles