Putin tahab keelata nõukogude korra võrdlemise natsirežiimiga (10)

Copy
Teise maailmasõja aegsetesse vormidesse rõivastatud vabatahtlikud vabaõhunäitusel Moskva Punasel väljakul mullu novembris.
Teise maailmasõja aegsetesse vormidesse rõivastatud vabatahtlikud vabaõhunäitusel Moskva Punasel väljakul mullu novembris. Foto: Jevgeni Sinitsõn / Xinhua / CHINE NOUVELLE / SIPA / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin andis riigiduuma spiikrile käsu koostada eelnõu, mis keelustaks paralleelide tõmbamise Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa vahel.

Kremli tänase avalduse kohaselt andis Putin spiiker Vjatšeslav Volodinile korralduse muuta 1. juuliks seadust, mis kinnitab Nõukogude Liidu võitu Natsi-Saksamaa üle, selliselt, et see keelaks avalikult võrdsustada Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa rolli Teises maailmasõjas, vahendas The Moscow Times.

Viimastel aastatel on Venemaa liidrid tõstatanud üha aktiivsemalt Teise maailmasõja mälestuse küsimust ning jaganud kiitust riigi nõukogude minevikule.

Käimas on mitu uut uurimust, kus arhiivides vaadatakse uuesti üle dokumente, mis puudutavad natside Teise maailmasõja ajal Venemaal sooritatud kuritegusid ning veterane on viimastel kuudel kutsutud uurijate juurde oma kogemusi meenutama.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles