Prantsusmaa tahab peatada rändevastase äärmusrühmituse tegevuse (4)

Copy
2018. aastal laotas paremäärmuslik rühmitus Generation Identitaire ja migrandivastane Defend Europe Prantsusmaa ja Itaalia piirile Col de l'Echelle’i mäekurusse lumele suure sildi: «Suletud piir: teie ei tee Euroopat enda koduks! Mitte mingil juhul. Tagasi oma kodumaale!»
2018. aastal laotas paremäärmuslik rühmitus Generation Identitaire ja migrandivastane Defend Europe Prantsusmaa ja Itaalia piirile Col de l'Echelle’i mäekurusse lumele suure sildi: «Suletud piir: teie ei tee Euroopat enda koduks! Mitte mingil juhul. Tagasi oma kodumaale!» Foto: ROMAIN LAFABREGUE / AFP / SCANPIX

Prantsuse võimud tahavad lõpetada paremäärmusliku rühmituse tegevuse, mis on proovinud korduvalt tõkestada migrantide jõudmist riiki läbi Alpide ja Püreneede, ütles täna siseminister Gerald Darmanin.

Darmanin, kes on juhtinud ka valitsuse programmi äärmuslike islamiorganisatsioonide vastu, ütles, et teda «ajavad marru Generation Identitaire'i aktivistide katsed vabariiki õõnestada».

Läinud nädalal kogunesid umbes 30 Generation Identitaire'i liiget Col de Portillioni lähedale Prantsuse-Hispaania piiril, et viia läbi «jälgimisoperatsiooni Euroopa kaitseks».

Rühmitus on viimastel aastatel mägesid korduvalt patrullinud ja ehitanud läbipääsudesse tõkkeid. Ette on tulnud ka kokkupõrkeid migrantide ja teiste aktivistidega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles