USA kongressi ründamisega seoses on saanud süüdistuse üle 150 inimese (1)

Copy
USA kongressihoonesse tunginud Donald Trumpi poolehoidjad.
USA kongressihoonesse tunginud Donald Trumpi poolehoidjad. Foto: AFP / Scanpix

USA justiitsministeerium teatas teisipäeval, et on esitanud rohkem kui 150 inimesele süüdistused föderaalkuritegudes seoses kongressi ründamisega 6. jaanuaril.

Võimud on algatanud uurimise rohkem kui 400 inimese suhtes, kes osalesid tolleaegse presidendi Donald Trumpi toetajate rünnakus kongressihoonele, ütles Washingtoni föderaalprokuröri kohusetäitja Michael Sherwin.

Justiitsministeeriumi teatel võib süüdistatavate hulk veelgi kasvada.

«Ajal, mil me praegu siin istume, see nimekiri on kasvamas,» lausus Sherwin.

Kuigi paljud esialgu esitatud süüdistused olid väiksemad õigusrikkumised nagu ebaseaduslik sisenemine kongressihoonesse ja korratu käitumine, siis nüüd on enamikule 150 kahtlusalusest esitatud tõsisemad süüdistused nagu politseinike ründamine ja föderaaltoimingu häirimine. Sellised süüdistused näevad ette 5-20 aastat vabadusekaotust.

Föderaalvõimud uurivad mitut isikut ka kahtlustatuna vandenõus ja mässule õhutamises. Selle eest võib oodata kuni 20-aastane vangistus. Esialgu on sellised süüdistused esitatud kolmele isikule.

Uurimist juhtiv FBI agent Steven D'Antuono ütles, et nad otsivad endiselt isikut või isikuid, kes paigutasid 6. jaanuaril kaks torupommi Kapitooliumi lähedale. FBI on välja pannud 75 000 dollari suuruse preemia info eest, mis viib pommipanija või -panijate tabamiseni.

Uurimise käigus on saadud rohkem kui 200 000 vihjet avalikkuselt, ütles D'Antuono.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles