Powelli sõnul pärsib haigestumiste kasv majanduse taastumist

Copy
Jerome Powell
Jerome Powell Foto: POOL New/REUTERS

USA keskpanga juht Jerome Powell ütles kolmapäeval, et riigi majanduse taastumist pärsib koroonaviirusesse haigestumiste kasv, mida on olnud märgata viimastel kuudel.

«Viimaste kuude jooksul taas kasvama hakanud koroonaviirusesse nakatumiste arv, haiglaravi ja surmajuhtumid põhjustavad miljonitele ameeriklastele suuri raskusi ning pärsivad majandustegevust ja töökohtade loomist,» ütles Powell.

Powell hindas ühtlasi USA majanduse väljavaateid «väga ebakindlaks».

USA keskpanga juht tõi välja, et riigis on tõeline töötuse määr suurem, kui detsembris avaldatud 6,7 protsenti, sest pandeemia lõi tööturult välja tohutu hulga inimesi. Powelli hinnangul küünib tegelik töötuse määr kümne protsendi lähedale.

Powelli sõnul on vaja täiendavaid toetusmeetmeid ettevõtetele ja tarbijatele, et neil oleks võimalik pandeemia kahjudest taastuda.

«Eelarvepoliitika toetus aitab kodumajapidamistel ja ettevõtetel langusest üle saada ning piirata kahju majandusele,» rääkis Powell. USA aktsiaturud liikusid Powelli sõnavõtu peale miinusesse.

Tuvastatud koroonanakkuste arv maailmas tõusis teisipäeval üle 100 miljoni.

Teisipäeval kella 21.30 GMT seisuga oli maailmas registreeritud ühtekokku 100 010 798 nakkusjuhtu. Koroonaviiruse tagajärjel on maailmas surnud vähemalt 2 151 242 inimest.

Kõige rohkem on pandeemiast kannatada saanud USA, kus tuvastatud nakatumiste arv kerkis eelmisel nädalavahetusel üle 25 miljoni. Järgnevad India 10,7 miljoni ja Brasiilia 8,9 miljoni nakkusjuhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles