Liibanonis sai koroonapiirangute vastastes rahutustes viga 200 inimest

Copy
Meeleavaldajad Tripolis.
Meeleavaldajad Tripolis. Foto: STR/EPA

Liibanonis asuvas Tripoli linnas sai kolmapäeval koroonapiirangute vastastes rahutustes viga enam kui 200 inimest, teatasid meediakanalid.

Linnas jätkuvad rahvarahutused juba kolmandat ööd.

Meeleavaldajad loopisid süütepomme ja kive julgeolekutöötajate pihta, kes vastasid pisargaasiga.

Uudisteagentuuri National News Agency info kohaselt sai vigastada 226 inimest, kellest 66 vajasid haiglaravi.

Tripoli oli juba enne pandeemia puhkemist üks Liibanoni vaesemaid piirkondi, kuid viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangud on kroonilist majanduskriisi süvendanud. Kui valitsus jaanuari alguse riigi sisuliselt sulges, jäid paljud elanikud igasuguse sissetulekuta.

«Ma ei suuda isegi leiba koju tuua,» kurtis 39-aastane protestija Abdullah al-Bahr. «Me sureme kas nälga või koroonasse.»

Ka teistes Liibanoni piirkondades on protestijad tõkestanud teid ja avaldanud meelt piirangute vastu. Võimud pikendasid eelmisel nädalal piiranguid veel kaheks nädalaks.

Kõikjal riigis kehtib ööpäevaringne liikumiskeeld ja poed tohivad kaupa ainult koju viia, vaestes piirkondades pole sellised teenused aga sageli kättesaadavad.

Liibanonis on kogu pandeemia vältel registreeritud üle 285 000 nakkusjuhu ja koroona tõttu on surnud üle 2470 inimese.

Koroonapuhang on suurendanud majanduskriisi, nii et üle poole elanikest on langenud vaesuspiirist allapoole ja neljandik elab äärmises vaesuses. 

Häda leevendamiseks on võinud hakanud toetama 230 000 perekonda 400 000 Liibanoni naelaga (umbes 50 dollariga) kuus.

Sotsiaalministri kohusetäitja Ramzi Musharrafieh tunnistas aga teisipäeval, et rahalist abi vajaks kolm neljandikku Liibanoni rohkem kui kuuest miljonist elanikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles