WHO viiruseeksperdid alustavad Wuhanis töid

BNS
Copy
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eksperdid alustamas pärast kahenädalast karantiini Hiinas Wuhanis tööd.
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eksperdid alustamas pärast kahenädalast karantiini Hiinas Wuhanis tööd. Foto: AFP / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eksperdid kohtusid reedel enne esimesi kohapealseid kontrollkäike koroonaviiruse päritolu väljaselgitamiseks Wuhanis Hiina ametiisikutega.

WHO meeskond külastab haiglaid, kohtub teadlastega ning esimeste enam kui aasta tagasi koroonaviirusesse nakatunud inimestega.

Neljapäeva hilisõhtul teatas WHO, et kohapealsed visiidid hõlmavad ka olulise tähtsusega Wuhani viroloogiainstituuti, Huanani turgu ning nakkushaiguste ennetamise keskuse (CDC) laboratooriumi.

Huanani turgu on peetud viiruseleviku algpunktiks.

WHO on kinnitanud, et nende siht ei ole kedagi süüdistada. 

Ekspertide meeskond, kes alustuseks läbis Wuhanis kahenädalase karantiini, on lubanud, et keskendub oma visiidi ajal teadusele ja konkreetsemalt sellele, kuidas koroonaviirus levis loomadelt (arvatavalt nahkhiirtelt) inimestele. 

WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus kinnitas neljapäeva õhtul Twitteris, et tal oli avameelne jutuajamine Hiina tervishoiuministri Ma Xiaoweiga ja küsis meeskonnale igakülgset tuge vajaliku ligipääsu ja andmete saamiseks. 

Hiina seevastu hoiatas neljapäeval USA-d «poliitilise sekkumise» eest WHO ekspertide visiidi ajal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles