ÜLEVAADE. Wuhani saabunud eksperdid pääsesid tööle

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Hiinas koroonaviiruse algeid uuriva Maailma Terviseorganisatsiooni uurijate meeskonda üritatakse hoida väljaspool avalikkuse tähelepanu ja ajakirjanike haardeulatust, mis teeb huvi ainult suuremaks. 
Hiinas koroonaviiruse algeid uuriva Maailma Terviseorganisatsiooni uurijate meeskonda üritatakse hoida väljaspool avalikkuse tähelepanu ja ajakirjanike haardeulatust, mis teeb huvi ainult suuremaks. Foto: Ng Han Guan/AP/Scanpix

Wuhanisse koroonaviiruse SARS-CoV-2 algeid otsima saadetud Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) meeskond pääses neljapäeval pärast kahenädalast karantiini viimaks tööle. Küsimus on selles, mida ja kui palju Hiina valitsus neil näha laseb.

Hiinasse saabudes 14 päevaks karantiini paigutatud uurijate meeskond lahkus oma asjadega karantiinihotellist ja kolis teise elamusse. Hotelli sissepääsu ääristasid kollased ohutuspiirded ja ajakirjanikke hoiti uurijate juurest eemal.

«Ainus asi, mida ma 14 päeva jooksul hotelli aknast nägin, oli tsement,» lausus taanlasest uurimismeeskonna liige Thea Fischer Reutersile. «Värske õhk ja vaade millelegi rohelisele – tundub, nagu oleks Kuult tagasi tulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles