FOTOD USA mõistab hukka Venemaa karmi taktika meeleavalduste mahasurumisel (12)

Copy

USA välisminister Antony Blinken mõistis pühapäeval hukka Vene võimude karmi reaktsiooni meeleavaldustele, kus nõutakse vangistatud opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi vabastamist. 

"USA taunib Vene võimude jätkuvat karmi taktikat rahumeelsete protestijate ja ajakirjanike vastu teist nädalat järjest," kirjutas Blinken oma ametlikul Twitteri kontol. 

"Me kordame oma üleskutset Venemaale vabastada need, kes on kinni peetud oma inimõiguste kasutamise eest," lisas ta pärast seda, kui Vene politsei oli kinni võtnud  tuhandeid inimesi.

Moskva omakorda süüdistas Ühendriike jämedas sekkumises Venemaa siseasjadesse.  

"USA jõhker sekkumine Venemaa siseasjadesse on samasugune tõendatud fakt, nagu ka võltsingute ja sanktsioneerimate meeleavaldustele ässitamise avaldamine Washingtoni kontrolli all olevatel internetiplatvormidel," seisab Vene välisministeeriumi Facebooki lehel. 

"Seadusrikkumise toetamine USA välisministri Antony Blinkeni poolt on veel üks kinnitus Washingtoni kulissidetagusele tegevusele," lisas ministeerium, kelle sõnul on tegemist osaga Venemaa heidutamise strateegiast. 

Vene võimud on hoiatanud meeleavaldustel osalemise eest ja ähvardanud protestijaid kriminaalsüüdistustega. Kinni on peetud mitmeid Navalnõi lähedasi liitlasi ja ka tema abikaasa Julia Navalnaja. 

Teine protestinädal algas pühapäeval meeleavaldustega mitmes Venemaa linnas, sealhulgas Moskvas, Peterburis ja Vladivostokis. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles