Šansoonikuningas Aznavourist võib saada Armeenia saadik

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Aznavour koos Kanada kuberner Michaelle Jeaniga tänavu juulis, kui heliloojale anti Kanada kõrge autasu.
Charles Aznavour koos Kanada kuberner Michaelle Jeaniga tänavu juulis, kui heliloojale anti Kanada kõrge autasu. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma kuulus prantsuse-armeenia päritolu helilooja ja laulja Charles Aznavour võib saada Armeenia saadikuks Šveitsis.

Sellest olevat teatanud helilooja mänedžer ja kauaaegne sõber Leyon Sayan Cannesi toimuval rahvusvahelisel muusikaturu üritusel MIDEM, teatab panarmeniannetwork.

Tänavu anti Aznavourile elutööpreemia hiilgava karjääri eest, mis hõlmab ligi 800 laulu ja enam kui 100 miljonit müüdud albumit.

Armeenia võimud seda uudist ei kinnitanud ega lükanud ka ümber, vahendab gazeta.ru ITAR-TASSi teadet. «Vastavalt põhiseadusele nimetab saadikud ametisse riigi president,» teatas Armeenia valitsuse esindaja.

1924. aastal sündinud Aznavour on üks Prantsusmaa tuntumaid heliloojaid ja lauljaid. 1998. aastal valiti ta CNN ja Time Online kasutajate poolt üheks maailma väljapaistvamaks esinejaks, tema poolt anti 18 protsenti häältest ning ta edestas Elvis Preslyt ja Bob Dylanit.

Ta on laulnud nii riigijuhtidele, paavstidele kui ka kroonitud peadele. Aznavour on asutanud koos oma mänedžeri Levon Sayaniga heategevusliku organisatsiooni Armeenia toetuseks.

Eelmise aasta 26. detsembril andis Armeenia president Serzh Sargsyan talle kodakondsuse, nimetades Aznavouri Ameenia rahva kangelaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles