Leedu seim kärpis 15 protsendi võrra saadikute ja ministrite palku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Leedu seimi istungitesaali
Vaade Leedu seimi istungitesaali Foto: Reuters / Scanpix

Leedu seim võttis teisipäeval vastu riigiteenistujate palkade seadusemuudatused, kärpides seadusandjate ja ministrite palkasid 15 protsendi võrra.


Seadusemuudatus kehtib veebruarikuust kuni aasta lõpuni. Selle vastuvõtmise poolt hääletas 113 inimest, kaks seimiliiget jäi erapooletuks. Seimi istungil registreeriti ka ettepanek kärpida palku poole võrra, ent see ei kogunud piisavat toetust.

Seadusemuudatuse vastuvõtmine tähendab seda, et seimiliikme palga koefitsient alaneb 22,8-lt kuni 19,4-ni, aga ministri oma 28-lt 23,8-ni.

Palkasid arvestatakse vastavalt teenistujate palga baasmäärale, mis alates 2009. aastast on 475 litti (2152,5 Eesti krooni), korrutatuna koefitsiendiga.

Seimi eelarvekomisjoni esimehe Kestutis Glaveckase andmetel annab vastuvõetud seadusemuudatus võimaluse säästa 2,2 miljonit litti (ligi 10 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles