Biden lubas diplomaatia tähtsustamist ja suuremat seotust maailmaga

Copy
USA president Joe Biden välisministeeriumis peetud kõne ajal.
USA president Joe Biden välisministeeriumis peetud kõne ajal. Foto: Jim Loscalzo - Pool Via Cnp/ZUMAPRESS.com

USA president Joe Biden lubas neljapäeval välisministeeriumi külastamise käigus peetud kõnes muu hulgas diplomaatia tähtsustamist ja suuremat seotust maailmaga.

«Ameerika on tagasi. Diplomaatia on tagasi. Teie olete kõige selle keskmes, mida kavatsen teha,» ütles Biden koos asepresident Kamala Harrisega diplomaate tervitades.

Biden külastas välisministeeriumi, et rõhutada oma lubadust taastada mitmepoolne lähenemine Ühendriikide välispoliitikale ja suhted rahvusvahelise kogukonnaga.

Valge Maja pressisekretär Jen Psaki ütles, et Bideni visiit «keskendus suuresti tema soovile tänada mehi ja naisi, kes on diplomaadid, tsiviilametnikud, kes on selle institutsiooni süda ja hing, ning, otsesõnu, meie valitsus».

Biden lubas juba möödunud aasta lõpul tutvustades oma valikuid välisministri, riikliku julgeoleku nõuniku, luurejuhi ja kabineti teistele võtmekohtadele, et USA naaseb jõulisemalt maailmapoliitikasse ja uuendab liitlassuhteid.

«See on meeskond, mis peegeldab tõsiasja, et Ameerika on tagasi. Valmis juhtima maailma, mitte sellest tagasi tõmbuma,» märkis Biden tollal. President lubas edendada koostööd kogu maailmas ja tõdes, et Ühendriigid ei saa lahendada üleilmseid probleeme üksi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles