Microsoft peatab USA valimistulemuste vastu hääletanud poliitikute rahastamise (2)

Copy
USA tehnoloogiafirma Microsoft logo.
USA tehnoloogiafirma Microsoft logo. Foto: Reuters / Scanpix

USA tehnoloogiafirma Microsoft teatas reedel, et katkestab ajutiselt annetused poliitikutele, kes hääletasid valimistulemuste kinnitamise vastu ning toetasid püüdlusi president Joe Bideni valimisvõidu tühistamiseks.

Toetused, mida Microsofti töötajad ja osanikud on senini ettevõtte osanike vabatahtliku poliitilise tegevuse komitee (PAC) kaudu neile poliitikutele suunanud, peatatakse 2022. aastani, kinnitas ettevõtte aspresident Fred Humphries.

Ta lisas, et poliitilise tegevuse komitee soovib välja tulla demokraatia arendamise algatusega, mis toetaks kampaania rahastamise reformi ja hääleõiguse laiendamist.

«Usume, et need sammud on asjakohased, arvestades nende küsimuste tähtsust Ameerika demokraatia stabiilsuse ja tuleviku jaoks,» ütles Humphries blogipostituses.

Microsofti poliitilise tegevuse komitee peatas toetused pärast endise presidendi Donald Trumpi toetajate rünnakut USA kapitooliumihoonele eelmisel kuul.

Trumpi teisel pretsedenditul tagandamiskatsel kongressis süüdistati teda oma toetajate sellele rünnakule õhutamises.

Humphriese sõnul on Microsoft peatanud annetused just nendele seadusandjatele, kes hääletasid USA valimistulemuste kinnitamise vastu. Tema sõnul teeb PAC-i kaudu annetusi enam kui 3000 Microsofti töötajat ning otsus võeti vastu pärast videokohtumistel tagasiside saamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles