Põhja-India mägedes lahti murdunud liustik võis nõuda kuni 150 inimelu

Copy
Kohaliku meedia teatel viis tulvavesi Uttarakhandi osariigis kaasa umbes 150 elektrijaama töötajat. Osariigi võimud ei ole seda kinnitanud.
Kohaliku meedia teatel viis tulvavesi Uttarakhandi osariigis kaasa umbes 150 elektrijaama töötajat. Osariigi võimud ei ole seda kinnitanud. Foto: AP / Scanpix

India põhjaosas Himaalaja mägedes murdus laupäeval lahti liustik. Jõkke paiskudes vallandas see tulvaveed, pori- ja rusulaviinid, mis purustasid hulga elumaju, teid ja sildu ning elektrijaama.

Kohaliku meedia teatel viis tulvavesi Uttarakhandi osariigis kaasa umbes 150 elektrijaama töötajat. Osariigi võimud ei ole seda kinnitanud.

Tapovani piirkonnas asuv elektrijaam on kõvasti kannatada saanud ja selles töötanud 40 inimese saatus teadmata, ütlesid politseiametnikud New Delhi televisioonile.

Tulvad on purustanud kümneid maju.

Käimas on päästeoperatsioon, püütakse evakueerida mitmekümne küla elanikke ja pääseda vähemalt ühte blokeeritud tunnelisse, milles on inimesed.

Ametnikud ütlesid, et liustiku murdumisega pääses valla selle taha kogunenud vesi, mis võttis mäest alla tulvates kaasa pinnase ning nõlval asuvate veekogude vee ning jõudis jõkke.

Alaknanda jõe ääres elavatele inimestele on antud tulvahoiatus ja neil soovitatakse kiiresti ohutumasse kohta minna.

2013. aastal hukkus Uttarakhandis paduvihmadest põhjustatud tulvades ja maalihetes üle 1000 inimese. Tookord pühkisid laviinid minema tuhandeid maju ja teid ning jätsid piirkonna elektrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles