Borrell: EL peab tegema Venemaa käitumisest järeldusi (17)

Copy
Josep Borrell.
Josep Borrell. Foto: Russian Ministry of Foreign Affa/Russian Ministry of Foreign Affa

Euroopa Liidu välispoliitika juhi Josep Borrelli sõnul peab Euroopa Liit tegema Venemaa käitumisest järeldusi, mille seas ka võimalus uute sanktsioonide kehtestamiseks.

Borrell märkis internetipostituses, et kolme diplomaadi väljasaatmine tema visiidi ajal näitab, et Venemaa ei soovi haarata võimalusest arendada konstruktiivset dialoogi Euroopa Liiduga.

Venemaa saatis Borrelli visiidi ajal välja kolme EL-i riigi diplomaadid. Saksa, Poola ja Rootsi diplomaadid saadeti Venemaalt välja, sest väidatavalt võtsid nad osa vangi pandud opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi toetusmeeleavaldusest.

«Ühendus peab tegema omad järeldused. Järgmiste sammude üle otsustavad liikmesriigid ja need võivad tõepoolest sisaldada ka uusi sanktsioone,» ütles Borrell.

Teade diplomaatide väljasaatmisest jõudis avalikkuseni ajal, mil Borrell viibis Moskvas ja kohtus Vene välisministri Sergei Lavroviga.

Borrelli sõnul on Euroopa Liidu ja Venemaa suhted Navalnõi kinnivõtmise ja vangistamise tõttu madalseisus. Diplomaatide väljasaatmise mõistis ta karmilt hukka.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles